SCRIITORI LA ȘCOALĂ întâlniri între autori și elevi

Ce vrea să spună autorul. Székely Csaba la Bolyai! Conferință bistos.ro

Székely Csaba, invitat de Asociația Podium și de profesorii de limba și literatura maghiară, va conduce câteva ore de literatură la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas” din Târgu Mureș. Székely Csaba se va întâlni cu elevii claselor: a X-a C (prof. Fekete Erzsébet Noémi), a IX-a E (prof. Soós Katalin),  a IX-a A (prof. Szakács Mátyási Tímea), a XI-a A (Sikó Olga-Anna) și a XI-a E (prof. Murvai Éva Imola).

În aceeași zi, joi, 9 noiembrie, de la ora 19.00, vă invităm la Conferința bistos.ro cu Székely Csaba și profesoarele de literatură maghiară. Evenimentul va avea loc la Teatrul Ariel în Sala Studio. Se va discuta despre experiența avută în timpul zilei la școală și despre posibilitățile de integrare a literaturii contemporane în programa școlară.

Bilet conferință: 10 lei. Vă rugăm să vă faceți rezervări accesând link-ul: http://www.reservr.net/u/bistosbiztos.ro

Locurile sunt limitate.

Prin proiectul „Ce vrea să spună autorul – Scriitori la școală”, ne propunem să le oferim elevilor de liceu, profesorilor și scriitorilor contemporani, în principal tineri, posibilitatea de a se cunoaște. Întâlnirile vor avea loc într-un cadru convențional, în sala de clasă, într-un mod inedit – la alegerea scriitorului invitat după o consultare prealabilă cu profesorul de literatură, pentru ca întâlnirea să fie una autentică. Vrem ca aceste întâlniri să constituie o provocare agreabilă pentru scriitori, elevi și profesori.

Conferințele care au loc seara, le-am gândit ca pe un spațiu de întâlnire și dezbatere pentru alt public decât elevii care deja s-au întâlnit cu scriitorul – în principal pentru profesorii de literatură, pentru scriitorii din comunitate și pentru oamenii interesați în mod deosebit de literatura contemporană.

Vă așteptăm cu drag la Teatrul Ariel, la Conferința bistos.ro cu Székely Csaba și profesorii de literatură maghiară!

Următoarele evenimente vor avea loc în 23 noiembrie. Alina Nelega se va întâlni cu elevii Liceului Teoretic „Bolyai Farkas”, iar Medeea Iancu va merge la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”.

Parteneri: Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Teatrul Ariel și revista Vatra