SCRIITORI LA ȘCOALĂ întâlniri între autori și elevi

Ce vrea să spună autorul. Scriitori la școală Întâlnire bistos.ro cu Medeea Iancu

„Ce vrea să spună autorul. Scriitori la școală” continuă joi, 23 noiembrie. Poeta Medeea Iancu se va întâlni cu elevi de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, iar autoarea dramatică Alina Nelega se va întâlni cu elevi de la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas” în timpul orelor de literatură.

Apoi, seara, vă așteptăm de la ora 19.00, la Teatrul Ariel, în Sala Studio, la o întâlnire cu Medeea Iancu, moderată de poeta Gabriela Feceoru. La întâlnire va participa și profesoara Raluca Marian.

Medeea Iancu este poetă și regizoare. A debutat în 2011 cu volumul de poeme „divina tragedie” (Brumar, 2011). A publicat poeme în revistele: Tribuna, Vatra, Familia etc. A mai publicat volumul „Cîntarea care a biruit toate cîntările”, (Editura Paralela 45, 2015). Cel mai recent volum de poeme, „Delacroix este tabu: suita romînească”, a fost publicat anul acesta la Editura Cartea Românească.

Le mulțumim profesoarelor de limba și literatura română de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”: Raluca Marian și Maria Kozak, de asemenea, inspector școlar județean pentru limba și literatura română, și profesorului Bogdan Rațiu, de la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”.

Am fost nevoiți să reprogramăm întâlnirea de seară cu Alina Nelega și Bogdan Rațiu, deoarece, din păcate, nu le permite programul să vină joi seară.

Proiectul „Ce vrea să spună autorul. Scriitori la școală” a fost inaugurat în data de 9 noiembrie de către Székely Csaba, care a ținut ore de literatură maghiară la câteva clase ale Liceului Teoretic „Bolyai Farkas”.

Prin acest proiect ne propunem să invităm scriitori în liceele din Târgu-Mureș. Scriitorii invitați vor susține câteva ore în liceele partenere, apoi seara ne vom întâlni cu ei, cu profesorii și cu elevii pentru o discuție despre vizita la școală și despre literatura contemporană.

Accesul la întânirea cu Medeea Iancu va fi liber, dar vă rugăm să vă anunțați prezența printr-un email la adresa biztos.bistos@gmail.com. Vă așteptăm cu drag!

Parteneri: Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Teatrul Ariel și revista Vatra.

 

Parteneri media: Zi de Zi și Radio Tîrgu Mureș

 

Organizator: Asociația Podium