Mai multe dialoguri între doi intelectuali trăitori în Transilvania, unul de origine maghiară (Demény Peter), celălalt român (Doru Pop), profesor la Universitatea „Babeş-Bolyai“, au fost publicate, din 2016, în revista Observator cultural, dar şi în alte publicaţii culturale naţionale. Între timp, dialogurile celor doi intelectuali s-au făcut un volum, intitulat Pălăvrăgeala vagabonzilor, apărut la Editura Charmides, în 2017.

Vă așteptăm, joi 22 noiembrie, de la ora 18.30, la J’ai Bistrot, să-i cunoașteți pe Demény Peter și pe Doru la o poveste moderată de Valentin Covaciu.

Doru Pop: Un ungur și un român care discută vrute și nevrute, dar mai ales despre românitate și maghiaritate, pot să pară niște ciudăței ai istoriei recente. În fond, pe cine interesează ce cred niște băieți „din provincie”?

Demény Péter: Mi-au plăcut cafenelele acelea, ca și mailurile respective. Recitind tot materialul adunat în mai bine de un an, am avut o senzație de normalitate: nu suntem de acord în unele privințe, dar asta nu ne afectează prietenia.

Evenimentul este organizat de Asociația Podium, inițiatoare a proiectului „Scriitori la școală” în Târgu Mureș.