Alina Nelega s-a întâlnit cu elevi de la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas” în timpul orelor de literatură, joi, 23 noiembrie.

Alina Nelega este o autoare dramatică și regizoare de talie europeană. A câștigat două premii UNITER pentru Cea mai bună piesă de teatru românească pentru piesele „www.nonstop.ro” și „În trafic”), a fost Director artistic al „Companiei Liviu Rebreanu” a Teatrului Național Târgu-Mureș, și în prezent conduce Masteratul de Scriere dramatică a Facultății de Arte Târgu-Mureș. Alina Nelega a vorbit la una dintre clasele profesorului Bogdan Rațiu despre spectacolul „O scrisoare pierdută… Prea multă vorbărie”, o rescriere în cheie personală a clasicei comedii caragialești. Spectacolul a fost văzut în prealabil de către elevi, iar Alina Nelega a povestit originile proiectului, felul în care acesta a prins contur, mecanismele unei rescrieri dramatice, precum și multe alte informații instructive ce țin de anecdotică teatrală sau de culise.

Întâlnirea a fost deschisă și plină de umor. Elevii au apreciat ocazia de a o cunoaște pe Alina Nelega și i-au adresat numeroase întrebări la care aceasta a răspuns cu plăcere.

Un articol mai detaliat găsiți pe site-ul cotidianului Zi de Zi.