Poeta Medeea Iancu s-a întâlnit, joi, 23 noiembrie, cu elevi de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”.

Medeea Iancu este poetă și regizoare. A debutat în 2011 cu volumul de poeme „divina tragedie” (Brumar, 2011). A publicat poeme în revistele: Tribuna, Vatra, Familia etc. A mai publicat volumul „Cîntarea care a biruit toate cîntările”, (Editura Paralela 45, 2015). Cel mai recent volum de poeme, „Delacroix este tabu: suita romînească”, a fost publicat anul acesta la Editura Cartea Românească.

Tânăra autoare a ținut ore la clase ale doamnei profesoare Raluca Marian și le-a vorbit elevilor despre literatura feminină românească, marcând momentele în care scriitoarele din România au început să publice cărți (la început, sub pseudonim), a subliniat traseul dificil și nenumăratele prejudecăți pe care autoarele le-au avut de combătut pentru a se impune în comunitatea literară, deși prezența acestora pe piața de carte este în continuare afectată de inegalități.

Medeea Iancu pledează pentru poezia feminină și pentru literatura scrisă de femei, în general, ca modalitate de a recupera un mare deficit istoric, și de a ne integra în normalitate. Demersul a fost susținut prin lecturarea câtorva poeme personale, care au fost apoi dezbătute cu elevii.

Un articol mai detaliat găsiți pe site-ul cotidianului Zi de Zi.